Hangi Balık Hangi Mevsimde Yenir

Hangi Balık Hangi Mevsimde Yenir

Fırında balık ekibi olarak bu yazımızda sizlere hangi balık hangi mevsimde yenir ve özellikleri nelerdir, hangi dönemlerde daha lezzetlidir bununla ilgili detaylar vereceğiz.

Hangi Balık Hangi Mevsimde Yenir

Barbunya, Tekir Balığı Mevsimi ve Özellikleri

Etleri beyaz olan barbunya ve tekir balıklarının en lezzetli zamanları ekim ve mart aylarını kapsayan 6 aylık dönemdir. Barbunya balığının en uygun olanı 150-200 gram ağırlığında gelenleridir. Barbunya balıklarının renkleri kırmızı, tekir balıklarının renkleri ise pembedir. Barbunya balıkları ızgaraya , tekir balıkları ise tavada yapılmaya elverişli balıklardır.

Dil Balığı Mevsimi ve Özellikleri

Eti beyaz olan dil balığının en lezzetli zamanları kasım ve mart aylarını kapsayan 5 aylık dönemdir. Dil balığının sofralarımızda yerini alması için uygun olanları 250-400 gram aralığında olanlardır. Küçük olanları lezzet açısından da uygun görülmezler. Siyah derisi yüzüldükten sonra tavada pişirmeye elverişlidir.

Hamsi Balığı Mevsimi ve Özellikleri

Siyah eti olan hamsi balığının en lezzetli zamanları aralık ortalarından başlar mart sonuna kadar devam eden 3,5 aylık dönemi kapsar. Halk arasında hamsinin kulağına kar suyu kaçtı şimdi zamanı deyimi de vardır :). Hamsi balığının 11-12 santim uzunluğunda olanları lezzet açısından uygun görülürler. Buğulama, ızgara ve tavası oldukça lezzetli olur.

İskorpit Balığı Mevsimi ve Özellikleri

Beyaz etli olan iskorpit balığının en lezzetli zamanları ağustos ve şubat aylarını kapsayan 7 aylık dönemdir. İskorpit balığının 250-300 gram ağırlığında olanları uygundur. İskorpit balığının eti sert fakat lezzetlidir. İskorpit balığının üzerinde zehirli dikenler mevcuttur bu nedenle balığı alırken balıkçının temizlemesinde fayda vardır. Çorbası ve haşlama olarak iskorpit balığını tercih edebilirsiniz.

İstavrit Balığı Mevsimi ve Özellikleri

Siyah eti olan istavrit balığının en lezzetli zamanları kasım ve mart aylarını kapsayan 5 aylık dönemdir. Bizim size önereceğimiz karagöz istavriti olarak adlandırılan ve tanesi 200-300 gram ağırlığında olanlarıdır. Tavaya elverişli balık türlerinden biridir.

İzmarit Balığı Mevsimi ve Özellikleri

Beyaz etli olan izmarit balığının en lezzetli zamanları ekim ve mayıs aylarını kapsayan 8 aylık dönemdir. İzmarit balığının 70-80 gram aralığında gelenleri lezzet açısından uygundur. İzmarit balığı lezzetli ve hafif fakat kılçıklıdır. İzmarit balığı haşlama için uygundur. Pulları kazınmış yada derisi yüzülmüş olarak da ızgara ve tava için uygundur.

Hangi balık hangi mevsimde yenir yazımızın devamı takip eden yazılarımızda pratik bilgiler başlığının altında ya da buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

2 yorum

  1. I see you don’t monetize firindabalik.com, don’t waste your traffic,
    you can earn extra bucks every month with new monetization method.
    This is the best adsense alternative for any type of website (they approve
    all sites), for more details simply search in gooogle: murgrabia’s tools

1 geri izleme / bildirim

  1. Avlanılabilir Balık Boyları 2017 - Pratik Bilgiler - Fırında Balık

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*