Yunan Usulü Ahtapot Tarifi

Yunan Tarzı Ahtapot
Yunan Usulü Ahtapot

Taze ahtapot her yerde bulabileceğiniz kolay bir deniz ürünü olmayabilir ancak yine de yunan usulü ahtapot sofranızla buluşturmak için araştırıp bulmanıza değecek bir tarif(taze ahtapot konusunda yerel balıkçınızdan destek alabilirsiniz)! Bu güne kadar ahtapot hakkında ön yargılarınız varsa bunu üzerinizden atmanızı ve denemenizi öneririz. Şimdi daha fazla beklemeden yunan tarzı ahtapot tarifi için gereken malzemelerin listesine geçelim.

Yunan Usulü Ahtapot Tarifi İçin Gereken Malzemeler

  • 1000-1250 gram temizlenmiş ahtapot
  • 2-3 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi
  • 1-2 yemek kaşığı bal
  • 3 yemek kaşığı balsamik sirke
  • 3 adet dilimlenmiş soğan
  • 3 adet doğranmış domates
  • 2 diş ince kıyılmış sarımsak
  • Sızma zeytinyağı
  • 2 adet defne yaprağı
  • 4/1 (çeyrek) demet kıyılmış maydanoz

Yunan Usulü Ahtapot Tarifi

  1. Büyük bir tencereye, kırmızı şarap sirkesi, şarap ve defne yaprağı ile birlikte ahtapotun kollarını ekleyip kaynatın. 40-60’ dakika süre ile orta veya düşük ateşte tencerenin kapağı kapalı biçimde kaynatın. Hiçbir su ilave etmemize gerek yok çünkü ahtapot küçülerek kendi suyunu yayacak. Dikkat ettiğiniz gibi gerekli malzemelerin içinde tuz koymadık çünkü ahtapotu aşırı sertleştirecektir kaynama aşamasında. Ahtapotun güzel piştiğini gevrek olmasından da anlayabilirsiniz.
  2. Pişirme işlemi tamamlandığında ahtapotu tencereden çıkarın ve sularını ayrı bir kaba alın.
  3. Çok sıcak bir tavaya, ahtapotu suları iyice süzdükten sonra koyalım ve 1 dakika boyunca renk değiştirinceye kadar kızartın. Bu yaptığımız tavada renk değiştirme işlemi ahtapotun dışarıdan çıtır görünmesini sağlayacaktır.
  4. Dilimlenmiş soğanları ve doğranmış domatesleri 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı ve ince kıyılmış sarımsakla birlikte ayrı bir tavaya koyup karıştırın. Soğanlar karamelli hale gelene kadar sürekli karıştırarak, yaklaşık 5 dakika kadar pişirin.
  5. Üzerine 3 yemek kaşığı balsamik sirke ekleyip hazırladığımız garnitürle bütünleşip kaybolana kadar pişirin.  Ahtapot daha önceden ayrılan kaynar ahtapot suyunun içine koyun ve 2 yemek kaşığı bal ekleyin. Taze çekilmiş karabiberle iyice harmanlayın ve  kıyılmış maydanozları üzerine serpip 3-5 dakika daha pişirin.

Yunan usulü ahtapot servise hazır. Dilerseniz yanında kuru beyaz şarap tercih edebilirsiniz.

Diğer ahtapot tariflerini buradan takip edebilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*