Palamut Nasıl Pişirilir?

Eylül ayının gelişiyle birlikte baş rolü alan palamut balığının tam mevsimi iken ‘Palamut Nasıl Pişirilir’ ne tür pişirme teknikleri ile hazırlanır, hangi tarif damak tadınıza uygun bu konularda  yazılarımızla işinizi kolaylaştıracak pratik bilgiler vermeye çalışacağız.

Palamut balığını pişirme yöntemleri bulunduğu yöreye göre değişmektedir. Aslında bu güzel balık bütün pişirme yöntemleri ile hazırlanabilen nadir balık türlerinden biridir. Bu yazımızda palamut nasıl pişirilir sorusuna güzel cevaplar bulacağınızı düşünüyoruz. Balık kültürünüze bir katkı sağlamak adına fırındabalık.com da palamut balığının farklı yöntemler ile hazırlanmış tariflerine göz gezdirmenizi de tavsiye ederiz.

Palamut balığını Fırında, tavada, ızgarada, buğulama gibi bir çok yöntemle hazırladığımız tarifler ile hazırlayarak çok lezzetli ve şık sofralar kurabilirsiniz. Balık pişirme teknikleri kişinin damak tadına göre şekillenebilir.

Fırında Palamut Nasıl Pişirilir?

Sıkı eti olan palamut balığı fileto, biftek ve isterseniz de bütün şekilde mevsim sebzeler ile lezzetini destekleyerek farklı alternatiflerde yapabilirsiniz. Fırında palamut balığı yaparken dikkat edeceğiniz noktalardan bir tanesi koyacağınız yağ miktarı. Dikkat ederseniz başarılı sonuçlar alabilirsiniz. Zeytinyağı ve tereyağı elinizi korkak alıştırmadan hazırladığınız tariflerde kullanmanız püf noktamız.  Genellikle 200-220°C de 30′ ile 40′ dakika arasında pişirilmesi uygun olacaktır.

Palamut nasıl pişirilir
Fırında palamut nasıl pişirilir?

Tavada Palamut Nasıl Pişirilir?

Palamut balığının en çok tercih edilen pişirme tekniklerinden bir tanesi de tavada olanıdır. Tavada yapacağınız pişirme teknikleriniz de takoz olarak doğradığınız palamut balıklarını deniz tuzu ile tuzlayın mutlaka. Tavada palamut pişirirken mısır unu ve normal unu bir arada kullanmanız güzel sonuçlar verecektir ve gerçekten lezzetli olacaktır.

Palamut nasıl pişirilir
Tavada palamut nasıl pişirilir?

Izgarada Palamut Nasıl Pişirilir?

Ülkemizde yapılan palamut pişirme yöntemleri arasında palamut balığını ızgarada pişirme yöntemi ile yapanların sayısı oldukça azdır. Bu yöntem bize göre palamut balığının en lezzetli olduğu hallerinden biridir. Bir miktar zeytin yağı ile yağlayıp ızgaraya dizdiğimiz lezzetli palamutları çok fazla pişirmemek bu yöntemin en önemli püf noktasıdır. Çok fazla pişirirseniz suyunu kaybedecek ve kuru bir hale gelecektir. Izgara da pişirme yöntemini balığın en çok yağlandığı dönemlerde kasım, aralık aylarında tercih etmeniz lezzetli bir palamut balığını sofralarınıza taşıyacaktır.

Palamut nasıl pişirilir
Izgarada palamut nasıl pişirilir?

Buğulama Palamut Nasıl Pişirilir?

Palamut buğulama fırında veya ocakta yapabileceğiniz bir yöntemdir. Karadeniz de insanlar bu yönteme ekşili palamut derler ve çok severek tüketirler. Yanında kullanacağınız sebzeler palamut balığıyla harmanlanıp yemeğinize lezzet katacak ve mineral açısından daha zengin hale getirecektir. Fırında balık da bizim verdiğimiz fırında palamut buğulama tarifini eviniz de uygularsanız çok beğeneceğinizi tahmin ediyoruz. Palamut buğulama yaparken domates ve sarımsak olmazsa olmazınız olsun.

Palamut nasıl pişirilir
Buğulama Palamut Nasıl Pişirilir?

Bu yazımızda ülkemizde balık sezonunun açılmasıyla birlikte en çok tüketilen balık türlerinden biri olan palamut balığının sık rastladığımız pişirme yöntemlerine değindik. Vereceğimiz örnekler üzerinden damak tadınıza uygun olan pişirme yöntemini seçebilir aynı zamanda sayfamızda bulunan tariflerimizi de takip ederek ülkemizden ve dünya mutfağından tariflere ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

2 yorum

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*