Fırında Balık Nasıl Yapılır?

Fırında balık teknikleri
Fırında Balık Nasıl Yapılır Pişirişilir? ve Fırında Balık Kaç Dakikada Pişer

Fırında Balık Nasıl Yapılır?

Fırında balık nasıl yapılır pişirişilir? balık sevenlerin en büyük endişesi hangi balığı ne tarz pişirme yöntemi ile hazırlamam gerekiyor. Bu başlık altında yazacağım bilgiler bu tarz endişelerinizi ortadan kaldıracağına eminiz. Aslın en kolay pişirme yöntemidir Fırında Balık yapmak. Yapılması gereken taze mevsim balığı ve mevsim sebzelerini kullanarak çok lezzetli sonuçlar alabilirsiniz. Bu konuda önemli olan mevsimin balığı neyse önce onu belirlemek. Fırında balık tariflerimize dikkat ettiyseniz ağırlıkla orta ve büyük cins balıklar kullanarak hazırlamış olduğumuzu görürsünüz. Aşağı da ki listede fırında balık yaparken seçebileceğiniz balık çeşitlerinden bazılarını sıraladık.

Fırında balık nasıl yapılır
Fırında Balık Seçimi

Fırında Balık Çeşitleri ;

  • Çupra (Çipura)
  • Levrek
  • Palamut
  • Uskumru
  • Mercan
  • Lüfer
  • Karagöz
  • Lagos
  • Sinagrit

Önemli olan Fırında Balık Nasıl Yapılır Pişirişilir den önce ne şekilde yapacağımıza karar vermek. Sebzeler ile mi yoksa baharatlar ile mi lezzet katacağımıza karar vererek tarifimize başlayalım. Sebzeler balığa en güzel eşlik edenlerdir. Bunlara örnek vermek gerekirse; patates, soğan, sarımsak, domates, biber, havuç, kırmızı soğan gibi. Baharat olarak ilk akla gelen defne yaprağı dır güzel kokusu ve aroması ile balığa enfes bir lezzet katar. Biz tariflerde taze baharatları da ağırlıklı kullanmaktan yanayız. Kullanabileceğiniz taze baharatlara örnek vermek gerekirse taze biberiye, taze kekik, taze fesleğen, taze kişniş gibi taze baharatlar balığın lezzetini zirveye çıkarmanız için güzel hamleler olacaktır.

Güzel bir balık seçtiniz örneğin benimde favorilerimden olan levrek balığı. İyi temizlenmiş olduğundan emin olun içerisinde kalan kan veya iç organ parçaları balığın lezzetini kötü yönde etkileyecektir. Mutlaka balığın içini ve dışını bir miktar deniz tuzu ile tuzlayarak tarifinize başlayın. Kullanacağınız sebzeleri doğrarken küçük ve ince parçalar halinde doğramayı unutmayın. Taze baharatları balığın karnına doldurarak bütün aromasından faydalanabilirsiniz.

Zeytinyağı bolca kullanmaktan çekinmeyin. Zeytinyağı her yemekte olduğu gibi Fırında balık yapımında da en önemli lezzet silahınız olsun. Fırınınızı mutlaka önceden ısıtın ve lezzet için balığınızı kurutmadan pişirmeye özen gösterin. Pişen balıkların üstüne alüminyum folyo ve ya yağlı kağıt kapatarak kurumasını önleyebilirsiniz.

Fırında Balık Nasıl Yapılır hakkında verdiğimiz püf noktaları ile güzel sonuçlar alacağınıza eminiz.

Fırında Balık Kaç Dakikada Pişer?

Balık tarifimizi bütün püf noktalarına göre hazırladık peki Fırında Balık Kaç Dakikada Pişer. Bu konuda en az fırında balık nasıl yapılır kadar önemli.

Güzel bir balık seçtiniz ve baharatlara lezzet katıp verdiniz fırına, yanlış ısıda yanlış sürede pişirdiniz sonuç hüsran. Hem emeğinize hemde zamanınıza yazık oldu. Önemli olan seçtiğiniz balık çeşidi ve tarifte kullandığınız sebze çeşitleridir. Bazı tariflerimiz de sebzeleri önce den pişirerek kullandığımıza dikkat etmişsinizdir. Bu balığımızı gereğinden fazla pişirmemek ve enfes suyunu kaybetmemesini sağlamak için önemli bir noktadır.

Seçtiğimiz balığımız büyük ise maksimum 50′ dakika, küçük ise 30′ dakika kadar pişirmemiz yeteri olacaktır. Kullandığınız sebzelerin pişmediğini gördünüz, o zaman mutlaka üzerine yağlı kağıt veya alüminyum folyo kapatmayı unutmayın.

Aklınızdaki Fırında Balık Nasıl Yapılır Pişirişilir ve Fırında Balık Kaç Dakika Pişer sorusuna bu yazımızla cevap vermiş olduğumuzu umuyoruz. Farklı konu ve tarifler için internet sayfamızdan ya da sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek aklınıza takılan konularda bilgi alabilirsiniz.

 

 

1 yorum

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*