Neden Somon Yemeliyiz ?

Neden Somon Yemeliyiz ?
Neden Somon Yemeliyiz

Neden Somon Yemeliyiz, lezzeti ile bütün kalpleri fetih eden somon balığını neden tüketmemiz gerektiğini bilmenizi istedik. Somon balığının faydaları ve zararları, bebeklere, hamilelere, nerede yaşar ve rengini nereden alır gibi sorularınız bu yazımızla aydınlanacağını düşünüyor.

Somon Balığının Faydaları ?

Beynimizin yüzde 60’ı yağdan oluşuyor ve bilim adamları bu yağın en az yüzde 30’unun mucizevi Omega-3 yağ asitlerinden olduğu görüşünü savunuyor. Vücudumuzda ki hücreleri geliştirmekle görevli Omega-3 yağ asitlerini yalnızca yediklerimiz aracılığıyla alabiliyoruz. Yani bunu üretmekte zorlanıyor, bu nedenle vücudumuzun gıdalarla yeterli miktarda Omega-3 almasını sağlamak önem taşıyor.

Omega-3 yağ asitleri Somon ve Uskumru gibi soğuk sularda yetişen yağlı balıklarda yüksek oranda bulunuyor.İnsan gelişimine baktığımızda ; gebelik sırasında bebek, Omega-3 yağ asitlerini annesinden, yeni doğmuş bebekler ise anne sütünden sağlıyor.

Neden somon yemeliyiz çünkü büyümekte olan çocukların da sürekli Omega-3 tedarikine ihtiyaçları oluyor. Özellikle zeka gelişimi ve konsantrasyonları korumalarına Omega-3 yardımcı olmaktadır.

Yetişkinler için de durum bebeklerde ki ile aynıdır. Hafta da bir defa balık tüketen yetişkinlerin hafıza gücünü koruma olasılığının yükseldiği bilinen bir gerçektir. Düzenli olarak balık yiyen kişilerde kalp krizi ve felç vakaları daha seyrek görülmektedir.

Neden Somon Yemeliyiz?

Hafta birden daha fazla, özellikle yağlı balıklardan Somon Balığı gibi balıkları yiyen çocuklar astıma yakalanma oranları, fazla balık tüketmeyen çocuklara göre daha az görülmektedir. Omega-3 düzenli kullanıldığında bağışıklık sistemini güçlendirir ve cildinizin daha parlak olmasını sağlar. Omega-3 vücudumuzda oluşan yaşlılık etkilerini geciktirdiği kanıtlanmış bir geçektir.

Kalp hastalığı ve felç riskinden daha fazla etkilendikleri için şeker hastalarının balık yemesi iyidir diye neden somon yemeliyiz? Şeker hastaları, balık içeren az yağlı yiyecekler yiyerek hastalığı yönetebilir.

Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan araştırmalar, omega-3’lerin psikiyatrik rejimlerde kullanıldığını ve strese dayanıklı bir vücudun gelecekte depresyon, intihar eğilimleri ve manik depresyon gibi birçok ruhsal bozuklukla ilişkili olduğunu göstermiştir. Önlenebilir olduğunu biliyorum.

Somon balığı :B-6 vitamini bakımından zengin. Vücudun protein ve yağı öğütmesini sağlayan B-6 vitaminleri, ayrıca bağışıklık ve sinir sistemlerinin düzenli çalışmalarına yardım etmektedir.

Somon balığı beyinde depresyonla savaşan kimyasal madde olarak bilinen, mutluluk hormonu serotonin oluşmasına yardım etmektedir.

Somon balığını derisiyle pişirmeye özen göstermemiz önemli. Omega-3 yağ asitleri Somon derisinde oldukça zengin miktarda bulunmakta. Pişerken bu faydalı yağlar somonun içine işlemekte.

Somon Balığı Nasıl Temizlenir ? Kılçıksız Fileto Nasıl Yapılır ?

Somon Balığı Neden Pembe

Astaksantin adıyla bilinen bir pigment somon balığının renginin esas kaynağıdır. Bu pigment denizlerde ıstakoz, kerevit, karides gibi kabuklularda bulunan bir renk pigmentidir.

Neden somon yemeliyiz konusuna sanırım bir miktar açıklık getirdik. Bu lezzet ve vitamin deposu balığı birbirinden farklı tarifler ile yapmak mümkün.Bunun için yapmanız gereken sayfamızda bulunan Fırında Somon bölümüne göz gezdirerek gözünüze kestirdiğiniz bir tarifi uygulamak olacaktır.

Balık hakkında bilmek istediklerinizi ve diğer merak ettiklerinizi sayfamızdaki pratik bilgiler kısmını takip ederek ulaşabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*